Το πρόγραμμα σπουδών Science απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου. Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα χρειάζεται οι μαθητές να έχουν παρακολουθήσει την πρώτη χρονιά του LEGO MINDSTORMS Ev3 (PathFinder).

Το πρόγραμμα Science είναι σχεδιασμένο ώστε να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της φυσικής και των φυσικών επιστημών. Ο μαθητής είναι ένας μικρός επιστήμονας, μέλος μια επιστημονικής ομάδας, που εργάζεται σε διάφορα πειράματα με θέμα την ενέργεια, τη δύναμη, την κίνηση, το φως και την θερμότητα. Αρχικά, ολόκληρη η τάξη εξετάζει τα φαινόμενα κάνοντας υποθέσεις σχετικά με τα αποτελέσματα του πειράματος. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα πραγματοποιούν το πείραμα ακολουθώντας τις οδηγίες. Παράλληλα οι ομάδες εξηγούν τις διάφορες μεθόδους πραγματοποίησης του πειράματος και συγκρίνουν τα αποτελέσματα Σε όλη αυτήν την διαδικασία οι μαθητές αποκτούν ομαδικότητα, ικανότητες επικοινωνίας, τη δυνατότητα να εκφραστούν και κυρίως να εμβαθύνουν στις φυσικές επιστήμες.

Το ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το MINDSTORMS EV3 της LEGO.

Το πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται σε δύο (2) κύκλους. Ο κάθε κύκλος αποτελείται από 14 μαθήματα (1 φορά την εβδομάδα) διάρκειας ενός τετραμήνου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος - Παιδικά Τμήματα

Συμπληρώστε την φόρμα και σύντομα ένας εκπρόσωπος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 23310 22335